Fumatul este o activitate recreationala, in care o substanta, cel mai des tutunul, este arsa, iar fumul este fie inhalat, fie doar gustat. Aceasta activitate este o forma recreativa de consum neavizat de substante. Aceste substante active, precum nicotina, sunt eliberate prin combustie, ajungand astfel să fie absorbite prin intermediul organelor interne. Obiceiul se mai efectuează şi ca parte a unor ritualuri religioase sau nereligioase, pentru a conduce la inaltarea spiritului. Cea mai intalnita metoda de a fuma este aceea prin intermediul tigarilor, fie fabricate industrial, fie confecţionate artizanal, prin impaturirea unei cantitati de tutun in hartie. Dintre alte forme de fumat, se pot aminti folosirea pipei, a trabucurilor şi a narghilelei.
Fumatul este una dintre cele mai frecvente forme de abuz de substanţe folosite în scop recreaţional. Fumatul de tutun este de departe cea mai frecventă modalitate de a fuma, fiind folosită de peste un miliard de persoane, în majoritatea societăţilor umane. Fumatul de cannabis şi opiu sunt mai rar întâlnite. Majoritatea substantelor care sunt fumate duc la dependentă. Anumite substante sunt considerate ca fiind narcotice puternice, precum heroina şi cocaina, folosirea acestora fiind de obicei restrânsă la grupuri marginalizate social.
Istoria fumatului se poate dovedi de prin anii 5000 îHr, fiind prezentă în diferite culturi din întreaga lume. Tutunul a fost cultivat şi fumat pe continentul american de peste 5000 de ani, sursa de origine fiind din Anzii peruvieni şi ecuadorieni.[1] Fumatul cannabisului în India este practicat de peste 4000 de ani.[2] La început, fumatul s-a propagat în combinaţie cu ceremoniile religioase; ca ofrande aduse zeităţilor, în ritualuri de purificare, care să le permită preotilor sau conducătorilor religioşi să se detaşeze de limpezimea minţii în scopul de a comunica cu divinitatea sau de a induce viziuni spirituale. După explorările europene din Americi, obiceiul s-a răspândit cu repeziciune în tot restul lumii. În regiuni precum India şi Africa subsahariană, s-a combinat cu obiceiurile existente de fumat (de obicei cannabis). În Europa, s-a răspândit ca un nou tip de activitate socială şi ca modalitate de consum a substantelor farmaceutice care până în acel moment nu fusese cunoscut.
Perceptiile culturale care învăluie fumatul au variat cu timpul şi locul, de la spiritual – la păcat, de la sofisticat – la vulgar, de la plagă socială – la pericol mortal asupra sănătătii. Doar de curând, şi numai în societătile vestice, fumatul a început să fie privit într-o lumină negativă. Dovezile clare aduse asupra pericolelor aduse sănătătii au condus la luarea unor măsuri impunere a unor taxe mari asupra produselor din tutun, şi la iniţierea de campanii anti-fumat, în încercarea de a opri consumul acestor substante. Mai multe tări au interzis fumatul în public în majoritatea locurilor publice.
In lume, exista 1.2 miliarde de fumatori si, paradoxal, mai bine de 70% dintre ei traiesc in tarile in curs de dezvoltare. Si in tara noastra situatia este similara, aproape o jumatate din populatie fiind constituita din fumatori. Este drept ca fumatorii din Romania anilor 2019-2020 au mult mai multe cunostinte teoretice despre bolile cauzate de tutun, componentele fumului de tigara si metodele prin care pot opri fumatul.
Dar, in egala masura, ei gasesc si mult mai multe sortimente de tigari si alte produse din tutun pe piata, precum si conditii favorabile in societate de a initia si intretine fumatul.
In ultimul deceniu s-a vorbit si s-a scris mult despre fumat, obicei adanc inradacinat in memoria umanitatii, de cateva secole bune. Tema a fost si este inca la moda, spre deosebire de epoca anterioara, cand informatiile despre tutun, tigari, fumat si tot ce inseamna acestea aveau un circuit accesibil mai mult specialistilor.
In zilele noastre, fumatorii care doresc sa afle cat mai multe despre obiceiul lor, ce riscuri ii asteapta sau unde se pot adresa pentru a renunta la fumat au la dispozitie atat publicatii, cat si alte mijloace: cabinete de consiliere antifumat, brosuri, pliante, manifestari prilejuite de zilele dedicate tabagismului, emisiuni radio-TV, chiar si site-uri unde pot gasi toate datele necesare.
Zilnic ne confruntam cu pacienti care ne solicita ajutor dupa doua-trei incercari esuate de a opri fumatul. Care sa fie explicatia? Mai intai sa ne intrebam de ce incep tinerii sa fumeze?
Abordarea adolescentilor fumatori este o problema delicata, care trebuie sa tina cont de specificul transformarilor ce caracterizeaza aceasta varsta, dar si de structura personalitatii fiecarui tanar.
Numeroase programe educationale de prevenire a fumatului la tineri au concluzionat ca varsta medie de incepere a fumatului a fost de 13,8 ani in anul 2003. Decizia de a fuma decurge dintr-un complex de factori ce includ atitudinea, normele sociale, presiunea sociala si propriile convingeri despre persoana lor.
Influenta mass-media asupra traiectoriei de fumator a unui tanar poate fi, la randul ei, determinanta. Un studiu german, care a urmarit pe o perioada de cinci ani rolul publicitatii asupra initierii fumatului la tineri, a constatat cresterea fumatului indeosebi la fete, la sfarsitul acestui interval, cu 62%! Tinerele asociau fumatul cu imaginea favorabila indusa de reclamele la anumite marci de tigarete. Totodata, proportia de fumatori curenti a ajuns de la 21,3% la 28,3% printre tinerii de ambele sexe urmariti pe timpul celor cinci ani…
O serie de alte obiceiuri nesanatoase sau comportamente negative care isi exercita influenta asupra adolescentilor pot precipita initierea fumatului. Aici se incadreaza consumul de alcool sau droguri, fumatul maternal, indeosebi in familiile monoparentale, unele tulburari psihice. Mai multi fumatori se intalnesc si printre cei care nu iau micul dejun regulat, nu fac sport si petrec mult timp in fata computerului.
Nu se poate incepe o discutie despre fumat cu tinerii, fara a le intelege motivele pentru care au decis sa apeleze la acest comportament. La acest subiect, atat specialistii, cat si tinerii raspund in consens: fumatul este initiat in relatie cu o serie de factori psihologici specifici varstei adolescentei. Tinerii doresc sa para mai maturi, sunt animati de sentimente de revolta fata de adulti. Alteori, ei aleg sa fumeze ca o reactie la tendintele din grupul lor de amici, in scopul de a-si castiga un statut “onorabil” printre acestia.
O alta explicatie din punctul de vedere al adolescentilor este curiozitatea, necesitatea de a experimenta ceva nou, de a fi la moda, de a face ceea ce fac si adultii. Reducerea tensiunii psihice in anumite stari conflictuale inerente aceleiasi varste, precum si modelul unui parinte, frate mai mare, profesor sau actor idolatrizat care este fumator sunt la fel de des invocate.
Toate aceste motivatii converg spre semnificatia falica a tigarii, pipei sau trabucului, mijloace care confera statutul de “barbat sau femeie matura”, siguranta de sine. Emotiile unei intalniri importante sau ale unei probe pe care o vor trece in fata adultilor pot fi mai usor mascate prin aprinderea unei tigari. La “adapostul” fumului scos pe nari, tanarul are impresia ca este mai convingator, mai puternic…
Cel mai adesea, intre initierea fumatului si momentul in care fumatorul isi pune pentru prima oara problema renuntarii se scurg 10-20 de ani. Odata depasit momentul “primei tigari”, in urmatoarele luni consumul nu depaseste 1-5 tigari/zi, fara a fi regulat, pentru ca ulterior, incet-incet, tutunul sa se insinueze printre preocuparile cotidiene, fumatul sa devina zilnic si sa se intensifice de la o luna la alta.
Care este definitia corecta a obiceiului de a fuma?
Raspunsul poate fi dat foarte usor, daca ii privim pe fumatori. La fel ca orice alta preocupare, si fumatul este un obicei. Prin “obicei” se intelege o deprindere individuala castigata prin repetarea frecventa a aceleiasi actiuni sau un mod particular de a face ceva, de a se purta, imbraca, comun unei colectivitati sau categorii de persoane, obisnuinta, invat.
A fuma inseamna a aspira, a introduce in caile respiratorii fumul de tutun din tigara, pipa, trabuc sau alte produse din tutun, sau chiar a bea tutun, conform definitiei date de Academia Romana (Institutul de Lingvistica, “Iorgu Iordan”, in 1998).
Prin ce se deosebeste obiceiul de a fuma de alte obiceiuri inofensive pentru sanatate?
Chiar si la o trecere superficiala in revista a literaturii dedicate acestui subiect, se desprinde clar concluzia ca cei care fumeaza timp indelungat (mai bine de 10-20 de ani) si mult (macar un pachet de tigari, cinci trabucuri sau sase-sapte pipe, zi de zi), inhaland adanc fumul in plamani, vor trai mai putin fata de semenii lor de aceeasi varsta care nu au fumat niciodata.
In cele mai multe cazuri, ei se vor imbolnavi in a doua jumatate a vietii, de boli grave respiratorii, cardio-vasculare sau au riscul de a dezvolta cancer la plamani, laringe, vezica urinara, pancreas etc. Aceste boli se vor instala treptat, dupa ani buni de practicare a fumatului si, de cele mai multe ori, in aceasta situatie, renuntarea la fumat devine realmente imposibila doar prin propria vointa.
De ce este cu mult mai greu sa renunti la tigari decat sa incepi sa fumezi?
Potrivit opiniei unanime, principalul motiv este dependenta care se instaleaza rapid, chiar in 6 luni, ca urmare a consumului de tutun, mai ales daca initierea fumatului are loc in adolescenta.
Dependenta reprezinta o “stare psihica si/sau fizica cauzata de interactiunea intre o substanta ce intruneste caracterul unui drog si un organism viu”. Aceasta stare se descrie prin “comportamente si reactii ce determina dorinta de a consuma permanent sau intermitent drogul, experimentand astfel efectele sale psihice si totodata evitand disconfortul resimtit in absenta sa”.
Nicotina continuta in tigari este cea care induce dependenta tabagica, caracterizata prin: toleranta a organismului la tutun, dorinta persistenta de a fuma, incercarile repetate de renuntare la fumat soldate cu esec si necesitatea obtinerii efectului pozitiv psihoactiv.
Psihoactivitatea intretinuta de nicotina se datoreaza efectului pe care aceasta il exercita la nivelul sistemului nervos central. O data cu inhalarea fumului de tigara, fumatorul are impresia ca este mai energic, descrie o mai buna capacitate de concentrare, este mai atent si chiar mai binedispus, gratie efectului discret euforizant al nicotinei
Mai16
In momentul de fata sunt in desfasurare mai multe studii prin care se doreste a demonstra ca nicotina ar avea effect benefic impotriva coronavirsului.
S-a observat prin intermediul mai multor studii ca din randul pacientilor ce fumeaza foarte putini sunt in spitale cu coronavirus. De aici se naste si intrebarea daca fumatul tutunului ar proteja impotriva coronavirusului ?
Rata scazută a bolii in randul fumatorilor analizata in studiile chineze si americane intriga tot mai mult comunitatea stintifica.
„Avem o concluzie deosebită legată de consumul de tutun. Am constatat că majoritatea cazurilor grave nu sunt fumători activi, de parcă (…) tutunul protejează împotriva acestui virus, prin nicotină”, a declarat saptamana trecuta directorul comitetului stiintific Jean-François Delfraissy, impotriva Covid-19.
Datele chineze au descoperit o rata scazuta de fumatori in randul pacientilor Covid-19 comparativ cu rata obisnuita de fumatori din aceste tari.
Conform studiilor din China, doar 12,6% dintre pacienti erau fumatori, o rata de cinci ori mai mica decat se asteptau cercetatorii.
Se confirma astfel o rata scazuta de fumatori in randul bolnavilor de Covid-19
#coronavirus #tuburitigari #tuburipentrutigari
! Tutunul dauneaza grav sanatatii dvs si a celor din jur!
Apr24
Program sarbatori aprilie 2019
ANUNT IMPORTANT!
Posta romana si curierul DPD nu lucreaza in datele de:
26.04.19 (vineri, Vinerea Mare),
27.04.19 – 28.04.19 (weekend si Sarbatori pascale),
29.04.19 (luni, prima zi de Pasti),
30.04.19 (marti) si
01.05.2019 (miercuri).
Astfel toate comenzile care intra de joi 25.04.19 dupa ora 12.00 se vor pregati catre posta/curier doar in data de 02.05.2019.
Va multumim pentru intelegere si cu aceasta ocazie va dorim ,,Sarbatori linistite si luminate alaturi de cei dragi”
Cu stima!
Echipa www.tuburipentrutigari.ro
mart.23
Cateva informatii scurte despre culturile de tutun
A venit primavara si deoarece foarte multa lume ne-a intrebat despre tutun, am cautat pe internet informatii. Sunt foarte multe date, sunt detaliate si cred ca sunt de folos. Oricum, cele mai bune informatii le puteti gasi la cultivatorii de tutun romani care au experienta (in special in zona Mures, Carei, podisul Moldovei dar si in Muntenia si Oltenia).
In acest moment, sunt tot mai putine ferme care se ocupa cu asa ceva deoarece au scazut foarte mult subventiile de la stat; in plus sunt doar vreo trei societati care cumpara tutunul de la agricultori (acestea se numesc firme de prim-procesare) si pretul per kilogram este foarte mic deoarece practic nu este concurenta pe piata.
Nu este foarte greu de cultivat tutunul dar implica multa munca, mult efort, mult timp. Pentru a putea cultiva tutun, trebuie sa fie incheiat contract de cultivare tutun si la final se preda toata productia.
Sunt cativa pasi de urmat. Primavara se pun semintele de tutun in rasadnite sau solarii vreo 45 de zile. Apoi rasadurile aparute se planteaza pe randuri, la distanta plantele unele de altele. Trebuie sa aiba mult soare si apa pentru a fi de calitate. Dupa ce cresc, se plivesc, se indeparteaza anumite frunze pentru ca celalalte frunze sa cresca cat mai mari si sanatoase, trebuie indepartate florile lor, combatute bolile, etc. Culegerea frunzelor de tutun se face in etape, in functie de maturitatea frunzelor. Pot fi 5 sau chiar 6 etape de cules frunze. Frunzele care au fost culese sunt puse la dospit iar apoi la uscat. Dupa aceea se pregateste productia pentru a fi data firmei de prim-procesare cu care este incheiat contractul. Daca productia nu este de calitate, firma poate refuza sa o plateasca, iar atunci toata munca a fost in zadar. Pentru o recolta buna trebuie respectate anumite cerinte, in functie de soiul de tutun. In unii ani, semintele erau date gratuit de catre firmele care preluat frunzele de tutun impreuna cu instructiunile de crestere; in alti anii, semintele se plateau.
Acestea sunt doar cateva informatii culese din mai multe surse; pentru mai multe detalii puteti lua legatura cu persoane care cultiva de cativa ani, care au experienta si stiu sa va spuna daca in ziua de azi mai merita sau nu sa cultivi tutun si cu cei de la APIA.
Ian11
Nameti si viscole pe drumuri
A venit de cateva saptamani oficial si iarna, mai exact din 21 decembrie si …. binenteles ca si-a spus cuvantul ca-n fiecare an. Astfel, avem din nou ocazia de a va informa, ca in urmatoarea perioada coletele din nou vor intarzia. Sunt multe drumuri nationale blocate din cauza nametilor si binenteles a viscolului. De aceea va rugam, sa va faceti din timp comenzile necesare pentru a evita situatiile neplacute. Nu putem noi curata drumurile, nu poate Posta Romana sau curierul sa indeparteze zapada si vantul.
Situatia poate dura doar inca cateva ore sau cateva zile. Stim ca este neplacut, va intelegem si ne cerem si noi scuze ca drumarii nu fac fata, ca au echipamente vechi, ca nu au destule masini pe teren, ca nu sunt parapeti anti-zapada pe drumuri, ca multe masini neechipate corespunzator blocheaza drumurile etc.
Era logic sa urmeze in ianuarie aceasta situatie. Noi deja cunoastem tiparul: in noiembrie este explozia de colete ,,black friday” si sunt mari intarzieri din cauza ca oamenii doresc sa profite de discounturile aferente; apoi urmeaza in decembrie magia sarbatorilor si toata lumea comanda pe ultima suta de metrii cadouri pentru cei dragi; apoi in ianuarie urmeaza drumurile blocate din cauza zapezilor si a vantului. Dupa aceea, din februarie se intra in mod normal…. dar sa nu uitam si cazul exceptiilor de la regula.
Sa nu fim pesimisti, sa vedem si partea frumoasa a lucrurilor, asa este iarna cu nea, cu oameni de zapada, cu saniute si bulgari. Sa ne bucuram de ea!
O sa va tinem la curent cu situatia si in urmatoarea perioada. Pana atunci, va dorim multa caldura si rabdare.
Echipa www.tuburipentrutigari.ro
Noutati Urgent Cargus
Incepand cu data de 1 februarie 2017 firma de curierat Urgent Cargus a marit tarifele, astfel taxa de transport prin servicul lor va creste cu 1 leu.
Incepand cu data de 13 februarie 2017 firma de curierat si-a modificat lista localitatilor cu acoperire; astfel va rugam sa verificati daca doriti livrarea prin Urgent Cargus daca localitatea d-voastra se afla in lista de locatii; aceasta lista a fost actualizat si pe site-ul nostru in sectiunea Transport si plata lista. Lista contine 6.191 de localitati; localitatile sunt puse in lista in ordine alfabetica; pentru a nu cauta in fiecare pagina, apasati in acelasi timp tastele CTRL+F, scrieti localitatea dvoastra si veti fi trimis la pagina care contine localitatea; daca nu apare, atunci nu va aflati in zona de acoperire a curierului => va rugam sa bifati la transport Posta Romana.
Multumim – echipa www.tuburipentrutigari.ro
Dec09
11 decembrie 2016 mergeti la sectia de votare
Duminica, 11 decembrie 2016 va rugam si noi, iesiti la vot. Mergeti si votati ce credeti de cuviinta, votati pentru cei care v-au placut, impotriva celor care v-au nedreptatit, pentru cei care vor lupta pentru dvoastra sau ca sa fie ,,raul cel mai mic”. Indiferent cum simtiti, duminica, 11 decembrie 2016 mergeti la sectia de votare, va asteapta un buletin de vot pentru dvoastra. Nu lasati sa decida altii in locul dvoastra. Trebuie schimbari, trebuie pastrat ce e bun, … indiferent care este opinia dvoastra, ar trebui sa va exercitati acest drept. Este modul prin care puteti spune ,,vrem mai bine” , ,,meritam mai mult” … daca nu incepem sa ne implicam cu totii, atat cat putem, … e o mare pierdere.
Si … pentru ca suntem o societate care comercializeaza produse de tutungerie, va scriu mai jos, in cateva cuvinte, despre un proiect al unui deputat (nu am retinut numele sau din ce partid era). Auzisem acum ceva vreme la radio si apoi am citit in presa on-line despre un proiect care dorea interzicerea vanzarii tutunului si a tigarilor persoanelor care se vor naste din 2017 incolo. Da … ati citi bine si corect. Ideea este ca persoanele care se nasc dupa data de 1 ianuarie 2017 sa nu aiba voie sa cumpere niciodata tigari si alte produse care contin tutun nici dupa ce implinesc 18 ani, adica dupa 2035.…? De ce se fac proiecte de legi pentru persoane care inca nu sunt nascute? Suntem déjà pusi la punct legislativ si acum incercam sa prevenim fumatul la persone nenascute, care oricum in urmatorii 18 ani dupa ce se vor naste nu pot cumpara produse din tutun si tigari? Cred ca acest deputat nu avea proiecte, se apropiau alegerile si s-a trezit el sa ,,nasca” o noua propunere legislativa, ca sa fie cu activitate in ochii presei. Dupa ce tocmai legislatia noastra a scos din restaurante, cafenele, baruri si alte localuri unde erau fumatori IN STRADA … acum se fumeaza ca in codru pe strada, vedem cum se fumeaza pe trotuare, strazi, colturi de blocuri si cladiri … Care e parerea d-voastra vis-à-vis de o astfel de propunere legislativa? Asteptam cu interes ideile voatre. (Sursa://www.digi24.ro/stiri/actualitate/sanatate/proiect-cei-nascuti-dupa-1-ianuarie-2017-sa-nu-poata-cumpara-tutun-niciodata-566728)
Cu respect, echipa www.tuburipentrutigari.ro
Noi16
Livrari Black Friday si sarbatori iarna 2016
In perioada urmatoare pana in ianuarie, va rugam sa luati in considerare posibile intarzieri atat la livrarea coletelor prin curier, cat si prin posta romana.
Avand in vedere experienta anilor trecuti, incepand cu perioada promotiilor de Black friday , urmate de cele de sarbatorile de iarna, datorita cresterilor vanzarilor pe internet in aceasta perioada, posibil ca furnizorii de servicii de transport sa aiba intarzieri in livrarea coletelor.
Astfel, va rugam sa va faceti din timp comenzile pentru a evita neplacerile cauzate de acest impediment pe care noi nu avem cum sa-l gestionam. Nu avem posibilitatea de a interveni in activitatea curierului sau a postei, decat in limita de a trimite sesizari, reclamatii si/sau rugaminti.
Va multumim pentru intelegere!
ACTUALIZARE! Livrari Black Friday si sarbatori iarna 2016
A trecut si Black Friday si … totul a fost ok, cu mici intarzieri de maxim 2 zile prin Cargus. Cu Posta Romana – cam la fel, mai rau a fost cu greva de la finalul lunii octombrie. Felicitarile noastre desi cu siguranta nu vom ramane ,,neatinsi” de aceasta reusita … presupun ca vor veni in curand cresteri ale tarifelor.
Din cate am auzit la alti curieri chiar au fost intarzieri majore.
Apropos – ati reusit sa profitati si dvoastra de reducerile de Black Friday? Speram ca da. Am facut si noi cateva reduceri la produsele cerute de d-voastra: tuburi Cartel, tuburi Club Elegant si Club Classic, tuburi Maxi Gold, la aparatele de injectat tutun Angel, … Au fost clienti care au profitat din plin de aceste reduceri, altii mai putin. cativa cred ca si-au facut rezerve si pentru 1 an. Felicitari ca au profitat din plin de ocazie.
La multi ani si Sarbatori fericite de Sf Andrei, 1 Decembrie si Mos Nicolae! Ne mai auzim in zilele urmatoare ca sa vedem cum vom trece si peste sarbatorile de Craciun si binenteles peste Revelion!
Echipa tuburipentrutigari.ro
14.12.2016 – intarzieri de minim 48 ore in urmatoarea perioada la livrarile prin Urgent Cargus. Oficial, am fost informati ca in urmatoarea perioada, din nou vor intarzia livrarile, astfel coletele vor ajunge cu 2-3 zile mai tarziu. Situatia va dura cu siguranta pana de sarbatori din cauza comenzilor crescute dar si a vremii (ex. viscole, zapezi, …). Multumim de intelegere!
20.12.2016 – intarzieri si de 5 zile lucratoare prin Urgent Cargus. Sunt foarte aglomerati si nu fac fata coletelor. Intarzieri mari! Nu avem cum sa influentam trimiterea mai rapida a coletelor. Totodata, la oficiile postale din toata tara se sta mult la coada, la ghisee (chiar si 2 ore) iar in marile orase avizele se ,,pierd”, nu mai ajung in cutiile postale, desi coletele sunt la oficii. Nu putem influenta serviciile sau calitatea lor. Va multumim!
mart.09
Comentariile sunt închise pentru Tombola de Pasti!
Tombola de Pasti!
La aceasta tombola participa toate persoanele care se inscriu pe site-ul www.tuburipentrutigari.ro, achizitioneaza produse (indiferent de valoare comenzii) si se aboneaza la newsletter-ul nostru.
Perioada de desfasurare: 20 martie – 20 aprilie 2014.
La aceasta campanie pot participa doar persoanele fizice (nu pot participa societatile comerciale si/sau persoanele fizice autorizate) care au indeplinit 18 ani si care au cont pe site.
Tot ce trebuie sa faci pentru a participa la tombola:
– inscrie-te pe site, fa-ti cont
– cumpara
– inscrie-te la newsletter-ul nostru
si intri automat la extragerea de Pasti.
Poti castiga unul din urmatoarele premii:
– Locul I – un flacon Smoks amora de 250 ml din aromele disponibile
– Locul II – 1.000 de tuburi Camel (5 cutii a 200 bucati)
– Locul III – un aparat de injectat tutun Angel si o aroma Smoks 30 ml din aromele disponibile
O persoana poate castiga un singur premiu. Transportul acestora este gratis!
Vom anunta castigatorii telefonic si pe site in data de 21 aprilie, urmand ca apoi sa va transmitem data exacta de livrare a acestora.
Ne rezervam dreptul de a modifica detaliile lor fara a anunta in prealabil.
Aceste oferte sunt valabile DOAR si NUMAI pentru comenzile facute direct pe site (nu poti beneficia de aceste oferte la comenzile telefonice, SMS, e-mail sau plasate pe alte site-uri specializate).
Multa bafta tuturor participantilor!
Castigatori:
Bugiu Elena Aura – Plopsoru, jud. Constanta
Ioan Suciu – Brasov, jud. Brasov
Camelia Toth – Vasad, jud. Bihor
Felicitari! Castigatorii vor fi anuntati telefonic in cursul acestei saptamani urmand a li se trimite premiile prin posta romana.
mart.09
Comentariile sunt închise pentru Aduna puncte si noi iti rasplatim fidelitatea!
Aduna puncte si noi iti rasplatim fidelitatea!
Incepand cu data de 10 martie 2014, iti rasplatim filelitatea!
Aduna puncte si poti beneficia de reduceri sau produse gratis!
La achizitionarea anumitor produse (exceptie pachete si promotii) vei primi puncte pe care le poti transforma la umatoarea comanda in reducere sau sa-ti achizitionezi produse gratis.
Fiecare produs achizitionat iti aduce puncte – atentie! acest lucru se intampla doar daca te inscrii pe site si iti faci cont.
Inregistrarea pe site iti va aduce puncte bonus: 100 de puncte!
Fiecare 500 puncte inseamna 10 lei!
Poti folosi punctele cand doresti tu, incepand cu a doua comanda facuta pe site si daca ai cont!
Fiecare client este important pentru noi! Aduna punctele acum si beneficiaza de reduceri sau produse gratis! Tu alegi!
Campania se adreseaza doar persoanelor fizice, care au indeplinit 18 ani (nu pot participa la aceasta promotie societatile comerciale si/sau persoanelor fizice autorizate)
Campania incepe din 10 martie si are termen de durata nedeterminata.
Nu rezervam dreptul de a opri campania sau de a face modificari.
Urmareste noutatile saptamanale si poti castiga puncte suplimentare.
ATENTIE!
Aceste oferte sunt valabile DOAR si NUMAI pentru comenzile facute direct pe site (nu poti beneficia de aceste oferte la comenzile telefonice, SMS, e-mail sau plasate pe alte site-uri specializate).
Iul01
0